הורות משותפת - עו"ד ענת אשבל דלג לתוכן

הורות משותפת

כיום, אנו פוגשים מקרים רבים יותר ויותר של הורות מסוג אחר.
ההגדרה הנושנה של "תא משפחתי", פתחה את שעריה בפני סוגים שונים של משפחות וסוגים שונים של הורות. הורות משותפת מכילה בתוכה סוגים שונים של מערכות יחסים – זכויות וחובות הוריות.

המשותף בין כל אלה הינו הילדים. חרף העובדה כי אין הסדרה חוקית לכלל סוגי המשפחות הללו, הרי דבר אחד ברור: כל ילד המגיע לאוויר העולם במדינת ישראל זכאי להבטחת זכויותיו. לפיכך, הסכמי הורות משותפת מקבלים לגיטימציה במערכת המשפטית במדינה.

בין אם ההסכמים הללו מכילים משפחות של זוגות חד מיניים ובין אם המדובר בזוג אנשים אשר בוחר להתחבר לצורך מטרה אחת בלבד: הבאת ילד משותף, קיים צורך בהסכם משפטי אשר יסדיר את זכויותיהם וחובותיהם ההדדיות של הצדדים כלפי הילד.

ברם, קיים הבדל עקרוני כאשר המדובר במשפחה של הורים חד מיניים ובין שני אנשים אשר אינם מקיימים ביניהם קשר אינטימי או משפחתי מכל סוג שהוא ומטרתם היחידה היא להיות הורים במשותף. ההסכם המשפטי, יכול שיהיה בעל אופי דומה, אבל בירור הצרכים שונה במהותו.

עד כמה באמת אנו מכירים את הצד השני? מערכת ערכיו? השקפת עולמו בכלל ובכל הנוגע לגידול וחינוך ילדים בפרט? שאלות מהותיות אלה קשות יותר להתמודדות במקרים של הכרות אשר אינה נושאת אופי אינטימי או מגורים משותפים. זאת, במיוחד לאור העובדה שברוב המכריע של המקרים מדובר בצמד אנשים אשר טרם חווה את הליך ההורות. מעולם לא התמודד עם המשמעות הרגשית והמהותית של להיות הורה.

אין ממש קושי ביצירת הסכם משפטי אשר יענה על הצרכים המשפטיים הנדרשים. על המינימום. זו לא באמת בעיה להחליט על מזונות או הסדרי ראייה. אבל החיים לא נמצאים בכותרות. החיים הם בפרטים הקטנים. בבירור מעמיק של הסוגיות על הפרק.
בבחינת ההתמודדות עם הרגשות והמורכבות העדינה של מערכות היחסים הללו.

זוגות המעוניינים בעריכת הסכם מסוג זה, זקוקים להרבה יותר מבדיקות דם גנטיות. הם זקוקים להכוונה מעמיקה בכל השאלות המשפטיות שעומדות על הפרק. אני מזמינה אתכם ליצור קשר לצורך עריכת פגישה משותפת אשר תדון בכל השאלות הגורליות הללו, תוך שימת דגש על הצרכים של כל אחד מן הצדדים.

​לפרטים נוספים ותיאום פגישת הכרות, הרשמו כאן :